Visions for The Next Helsinki

Celebrating the plurality of good ideas

Coffee Break with Next Helsinki

Posted on 09 Dec 2014 | 0 comments

Next Helsinki -ideakilpailun infotilaisuus järjestetään ke 10.12. klo 15 Musiikkitalon päälämpiön kahvilassa (Mannerheimintie 13 A). Paikalla ovat kilpailun juryn jäsenet HIAPin johtaja Juha Huuskonen, galleristi Ilona Anhava ja kuvataiteilija Heta Kuchka.


Guggenheim Helsinki –museon arkkitehtuurikilpailun lähtökohtana on suunnitella museorakennus Eteläsataman tontille, ei tarkastella kokonaisvaltaisesti Helsinkiä ja sen kulttuurikenttää. Finalistiehdotusten julkaiseminen herättää uudelleen henkiin keskustelun julkisten varojen käytöstä ja Helsingin kaupunkisuunnittelun ja kulttuuripolitiikan painopisteistä.

Next Helsinki on ideakilpailu vaihtoehtoisille visioille Helsingin taidekentän ja kaupunkitilan kehittämiseksi. Se on perinteisiä arkkitehtuurikilpailuja laajempi kilpailu, joka on avoin kaikille ammattikunnasta riippumatta.

Next Helsinki kutsuu arkkitehtejä, kaupunkisuunnittelijoita, taiteilijoita, ympäristönsuojelijoita, opiskelijoita, aktivisteja, runoilijoita, poliitikkoja ja kaikkia muita, jotka rakastavat kaupunkeja, kuvittelemaan kuinka Helsinki kasvaisi parhaiten kaupunkilaisia ja siellä vierailevia hyödyttävällä tavalla. Eteläsataman tontti on kilpailussa vain alkupiste, josta käsin on mahdollista tarkastella koko kaupunkia liikennöinnistä kulttuurialan yrittäjiin, taiteesta asumiseen, merenrannasta ostoskeskuksiin.

Next Helsinki -kilpailu muistuttaa, että luova ilmaisu ei rajaudu museon seinien sisään vaan on tärkeä osa kaikkea kaupunkisuunnittelua.

Kilpailun järjestäjät ovat Terreform (www.terreform.info), Global Ultra Luxury Faction (G.U.L.F.) (www.gulflabor.org) ja Checkpoint Helsinki (www.checkpointhelsinki.fi).