Visions for The Next Helsinki

Celebrating the plurality of good ideas

The Next Helsinki – Kansainvälisiä näkökulmia tulevaisuuden Helsinkiin

Posted on 03 Mar 2015 | Comments Off on The Next Helsinki – Kansainvälisiä näkökulmia tulevaisuuden Helsinkiin

Tiedote 3.3.2015
Vapaa julkaistavaksi

THE NEXT HELSINKI:
Kansainvälisiä näkökulmia tulevaisuuden Helsinkiin

Helsingin kaupunkitilan ja kulttuurikentän kehittämiseksi syyskuussa 2014 julkistetun The Next Helsinki -kilpailun ehdotusten jättöaika päättyi eilen maanantaina.

Kansainvälisen kilpailun ajatuksena on tehdä tilaa innovatiivisille suunnitelmille ja tuoda erilaisia vaihtoehtoja Guggenheim Helsingin rakennukselle. Kilpailu on kannustanut arkkitehteja, kaupunkisuunnittelijoita, taiteilijoita ja aktivisteja visioimaan, miten Guggenheim Helsinki -kilpailulle Eteläsatamasta varattu tontti voisi olla paikka, joka tuottaisi kaupungin asukkaille ja vierailijoille mahdollisimman paljon lisäarvoa ja iloa.

The Next Helsinki -kilpailuun tuli määräaikaan mennessä yli 200 ehdotusta.

Seuraavaksi kilpailun kansainvälinen 12-henkinen jury käsittelee ehdotukset ja valitsee niistä kiehtovimmat. Perinteisen museorakennuksen sijaan kilpailun tavoitteena on nostaa esiin projekteja, joissa taide kytkeytyy urbaaniin elämään laajasti.

Kilpailuehdotuksille ei asetettu tarkkoja rajauksia – tärkeintä ovat uudenlaiset avaukset.

”Arviointikriteereihimme lukeutuvat niin sosiaaliset, ympäristölliset, muodolliset kuin poliittisetkin ulottuvuudet,” juryn puheenjohtaja, arkkitehti Michael Sorkin toteaa.

Tuomaristo julkistaa kilpailun tulokset Helsingissä maanantaina 20.4.2015.

Kilpailun järjestävät Checkpoint Helsinki (www.checkpointhelsinki.org), Terreform (www.terreform.info) ja Global Ultra Luxury Faction (G.U.L.F.), (gulflabor.org ja occupymuseums.org).