Visions for The Next Helsinki

Celebrating the plurality of good ideas

The Next Helsinki -kilpailun tulokset julkistetaan 20.4.2015

Posted on 08 Apr 2015 | Comments Off on The Next Helsinki -kilpailun tulokset julkistetaan 20.4.2015

The Next Helsinki on kansainvälinen ideakilpailu, joka on hakenut vaihtoehtoja Guggenheim Helsinki -rakennukselle osoitetulle tontille Helsingin Etelärannassa sekä samalla ehdotuksia kaupunkikulttuurin ja koko kaupungin tulevaisuudesta. Kilpailu on kannustanut arkkitehtejä, kaupunkisuunnittelijoita, taiteilijoita ja aktivisteja visioimaan, minkälaiset ratkaisut tuottaisivat mahdollisimman paljon lisäarvoa ja iloa Helsingin asukkaille ja vierailijoille.

Perinteisen museorakennuksen sijaan kilpailun tavoitteena on nostaa esiin projekteja, joissa taide kytkeytyy urbaaniin elämään laajasti. Kilpailuehdotuksille ei asetettu tarkkoja rajauksia – tärkeintä ovat uudenlaiset avaukset. Kilpailu raivaa tilaa samalla sekä realistisille että visionäärisille vaihtoehdoille, joiden lähtökohtia ovat kestävä kehitys, siihen sisältyvä yhteiskuntavastuu ja uutta luova taide.

The Next Helsinki -kilpailu julkistettiin 9.9.2014 samanaikaisesti Helsingissä ja New Yorkissa. Hakuaika ehdotuksille umpeutui maaliskuun 2015 alussa. Hakuaikaan mennessä kilpailuun saatiin yli 200 kansainvälistä ehdotusta.

Kilpailun 12-henkisessä kansainvälisessä tuomaristossa ovat mukana arkkitehti Michael Sorkin (puheenjohtaja), galleristi Ilona Anhava, arkkitehti Walter Hood, taiteilija Juha Huuskonen, taiteilija Heta Kuchka, professori Juhani Pallasmaa, kaupunkiekologi Miguel Robles-Durán, arkkitehtuuriprofessori Neil Spiller, professori Andrew Ross, taidekuraattori Joanna Warsza, professori Mabel Wilson sekä professori Sharon Zukin.

Ideakilpailun tulokset julkistetaan maanantaina 20.4.2015. Ennen tulosten julkistamista The Next Helsinki kutsuu kaikki kaupunkitilasta ja kulttuurista kiinnostuneet seminaariin sunnuntaina 19.4.2015 Kiasmassa.

————————————————————————

SU 19.4.2015

City as Commons – Approaches to Cultural Landscapes
Seminaari klo 13-16
Kiasma

The Next Helsinki -kilpailun järjestämässä seminaarissa avataan näkymiä kaupunkitilan, taiteen ja kaupunkisuunnittelun tulevaisuuteen.

Puheenvuoroja pitävät mm. Andrew Ross, Miguel Robles-Durán, Mabel Wilson ja Juhani Pallasmaa. Moderaattorina The Next Helsinki -kilpailun tuomariston puheenjohtaja, arkkitehti Michael Sorkin.

————————————————————————

MA 20.4.2015

Tulevaisuuden Helsinki: The Next Helsinki -kilpailun tulosten julkistaminen
Lehdistötilaisuus klo 10-12
Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston auditorio

Julkistetaan kilpailun tulokset. Asiantuntijavieraina tuloksia kommentoivat Helsingin kulttuurijohtaja Stuba Nikula, kaupunkitutkija Kaarin Taipale, Arkkitehtuurimuseon johtaja Juulia Kauste sekä arkkitehti Inari Virkkala Uusi Kaupunki Kollektiivista.

 

Molemmat tilaisuudet ovat yleisölle avoimia ja maksuttomia. Kilpailutulokset julkistetaan myös verkossa heti tilaisuuden jälkeen osoitteessa nexthelsinki.org.

————————————————————————

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: info@nexthelsinki.org
The Next Helsinki -kilpailun järjestävät Checkpoint Helsinki, Terreform ja G.U.L.F. (Global Ultra Luxury Faction).

 

NextHelsinki_mediatiedote_08042015